...betöltés
Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás


Információ

Jegyárak:

3D jegy: 1 690 ft

2D jegy: 1 390 ft

Diák jegy:   1 190 ft

 

Nyugdíjes jegy:  1 190 ft

Hétfői jegy:  1 190 ft

A 3D filmekre semmilyen kedvezmény nem vehető igénybe!

 

A jegypénztár a napi első vetítés előtt fél órával nyit.

telefon:06 (37) 500-475

Oly sokáig szerettelek
(Il y a longtemps que je t'aime )
francia-német filmdráma, '117 perc
 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Kép- és videógaléria a port.hu-n
Rendező: Philippe Claudel
Leírás:
Az elsőfilmes Philippe Claudel filmjében a színésznő Juliette-et alakítja, aki 15 évig tartó börtönbüntetése után húga és családja körében próbál visszatalálni az életbe. A csendes, visszahúzódó nőről igen nehéz elhinni, hogy súlyos bűncselekményt követett el, pedig (ahogy azt a film egyik mellékalakja találóan megállapítja) ha ilyen sokáig ült, akkor valami borzalmasat kellett tennie - hogy pontosan mit, az csak fél óra után derül ki, de ezzel kapcsolatban a film egészen a legvégéig tartogat meglepetéseket.

A nő szabadulását követően természetesen nemcsak a szűk családdal kerül kapcsolatba, hanem szociális munkásokkal, nevelőtisztekkel, barátokkal, ismerősökkel, a forgatókönyv pedig igen lelkiismeretesen kidolgoz minden egyes figurát, és szinte (szociál)pszichológiai pontossággal ábrázolja viszonyukat és viszonyulásukat Juliette-hez. Nagyon fontos ezenkívül ezeknek a kapcsolatoknak a megváltozása is, hiszen érdekes módon - habár elvileg a bűnt elkövetett főhősnő az, akinek jellemén változtatni akartak és akarnak - Juliette mindvégig változatlan, és a körülötte lévők mennek keresztül fejlődésen.

Ennek köszönhetően Claudel filmje nemcsak érzékeny jellemrajz, de sokat mond az emberek közötti kommunikációról és interakciókról is - és mindezt nagyon szépen teszi.
ONLINE JEGYFOGLALÁS ITT


Műsornaptár

Partnerek